Levensloop Beveren | Relay for Life

Levensloop Beveren

Relay: 
When: 
21 October
Type: 
Event

Levensloop Beveren is een sociaal en feestelijk evenement waarbij heel wat teams van verenigingen, bedrijven, scholen, families en vrienden gedurende 24 uur estafetterondjes lopen of wandelen in de strijd tegen kanker. Levensloop is de Belgische versie van het internationale "Relay for Life" dat wereldwijd in 29 landen wordt georganiseerd. Wereldwijd zijn er jaarlijks meer dan 3.000 "relays" en Beveren is al jaren één van de grootste.

Centraal staan 3 kernwoorden:

"Vieren": mensen die momenteel tegen kanker vechten of kanker reeds overwonnen zijn de eregasten van het evenement. Zij worden het hele weekend in de watten gelegd met tal van activiteiten. Ook geven zij met een ereronde het startschot van het evenement. 24u staat ook symbool voor hun strijd : zij strijden dag en nacht (24/24) tegen deze ziekte.

"Herinneren": mensen die tevergeefs hebben gestreden worden op een heel mooie manier herdacht. De hele nacht branden er duizenden kaarsenzakjes langs het parcours die gepersonaliseerd zijn ter nagedachtenis van familieleden, vrienden, kennissen die de strijd tegen kanker verloren. In Beveren worden die kaarsjes rond 20u30 ontstoken met een ingetogen, maar hartverwarmende "kaarsenceremonie".

"Strijden": door deel te nemen aan het evenement (als loper/wandelaar, sponsor of gewoon als bezoekende consument), wordt er geld ingezameld voor de strijd tegen kanker. De Stichting tegen Kanker besteedt dat geld aan het wetenschappelijk kankeronderzoek, aan begeleiding en ondersteuning van patiënten, familie en kankerpreventie. Op de slotceremonie wordt het ingezamelde bedrag feestelijk bekend gemaakt.

Na het succes in 2022 komt er in 2023 een achtste editie !

Twee coronajaren gooiden roet in het eten, maar in oktober 2022 stonden we er weer en werden we met ons evenement opnieuw België's grootste Levensloop. We verzamelden maar liefst 237.865 EUR ten voordele van Stichting tegen Kanker en ons terrein werd zaterdag en zondag opnieuw overspoeld door duizenden bezoekers : een bewijs dat het Waasland nog steeds warm loopt naar Levensloop Beveren. Daarom dat we als organisatieteam ook in 2023 weer een hartverwarmend evenement zullen organiseren. De achtste editie van Levensloop Beveren komt er op 21 en 22 oktober 2023, en uiteraard geniet de organisatie ook nu weer de volle steun van de Gemeente Beveren.

En hopelijk kunnen we ook nu weer rekenen op jullie ! Maak een team met vrienden, familie, bedrijf, jeugdbeweging, school en kom mee 24 in beweging tegen kanker. 

Share this page and invite your friends!: 
Date
Saturday, 21 October, 2023 - 14:30 to Sunday, 22 October, 2023 - 15:00
Price
De deelnameprijs is 10 EUR per persoon, ongeacht het aantal rondjes dat je wandelt of loopt. De opbrengst van Levensloop Beveren 2023 gaat naar Stichting tegen Kanker. Stichting tegen Kanker besteedt dat geld aan het wetenschappelijk kankeronderzoek, aan begeleiding en ondersteuning van patiënten en hun familie en kankerpreventie.
Address Ateltiekterrein Beveren Klapperstraat 103, Beveren
Contact
Voor info en vragen kan je mailen naar beveren@levensloop.be Alle nieuwtjes kan je volgen via onze sociale mediakanalen (facebook en instagram).